Pedodontia

Tratamentele dintilor copiilor sunt esentiale deoarece pierderea precoce a dintilor temporari (de lapte) poate provoca diverse complicatii de eruptie ale dintilor definitivi, cu repercursiuni in viata adulta. 

Endodontia

Tratamentul endodontic este una din cele mai intalnite interventii stomatologice si consta in prevenirea, diagnosticarea si tratamentul  afectiunilor datorate tesutului moale din interiorul dintelui („nervul”). 

Igiena dentara

Igiena dentară, cunoscută şi ca igiena orală, este procesul prin care se efectuează igiena dentară preventivă pentru evitarea afectiunilor si complicatiilor dentare, astfel sunt evitate cazurile de urgenta dentara.

Estetica dentara

Estetica dentara este o suma a mai multor interventii stomatologice prin care ulterior se ajunge la o dantura perfecta ca si aspect dar de asemenea si ca functionalitate.

Pentru o dantura si un zambet perfect, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Durata unui tratament de cosmetica dentara pot varia de la o procedura la alta dar de asemenea si de la o persoana la alta , aceasta fiind influientata de starea dintilor inainte de a incepe tratamentul.

Parodontologia

Parodontologia este partea medicinei dentare care raspunde de profilaxia, diagnosticarea si tratamentul bolilor care afecteaza tesuturile care mentin dintele pe arcada si anume gingia, osul si dintele in sine.

Protetica

Tratamentele protetice presupun refacerea sau inlocuirea unuia sau mai multor dinti care fie si-au pierdut capacitatea functionala, fie au fost pierduti complet de pe arcade in urma avansarii procesului carios.

Chirurgia

Chirurgia dentara sau chirurgia dento-alveolara, reprezinta ramura medicinei dentare a carui camp de activitate acopera interventiile chirurgicale aflate la nivelul cavitatii orale.

Start typing and press Enter to search